Links

Andere sites met H.W. Heuvel informatie

Er zijn nog behoorlijk wat andere sites waarop informatie over het werk en leven van H.W. Heuvel is te vinden. Hieronder de meest bekende, die ook via zoekmachines internet zijn te vinden.

N.B. mocht u aanvullingen hebben of uw eigen vereniging of kring er ook bij willen vermelden, dan graag via knop Contact aan ons melden.

 

Bij het zoeken op www.delpher.nl kan worden gezocht op een Google-achtige manier. Om betere zoekresultaten en een minder lange lijst te krijgen, kun je bijv. zoeken met deze opdracht:

“h.w. heuvel” “Pinus Sylvestris”

Er worden dan vermeldingen gevonden in 8 tijdschriften. Een overzichtelijk aantal. Vooral bij algemenere teksten is het gebruik van aanhalingstekens op de juiste plekken een cruciale manier om niet teveel bijzaken of valse treffers te vinden. Aanhalingstekens worden gebruikt om 2 of meer woorden precies zo te zoeken. Doe je dat niet, dan worden ze elk afzonderlijk gezocht.
 

Bij het zoeken kun je ook gebruik maken van “zoekoperatoren”. “AND” (en) is zo’n woord, maar die wordt standaard al door de zoekmachine aangezet. Met “Heuvel” AND “Boerenleven” AND “Laren” vind je pagina’s of documenten, waarin deze 3 woorden allen voorkomen.

“OR” (of) kun je gebruiken om meerdere zoekwoorden tegelijk als resultaat te kunnen gebruiken, bijv. “H.W. Heuvel” OR “Meester Heuvel”. Beide teksten zullen zoekresultaten opleveren.

Met “PROX” (nabijheid) kun je woorden, die in de buurt staan (max. 10 woorden uit elkaar), maar niet per se naast elkaar vinden. Bijv. “Heuvel” PROX “Blauwhand”.

Op deze manieren kun je het juiste tijdschrift op Delpher vinden en openen. Maar soms zie je de gewenste zoekteksten niet meteen. Dan kun je met “Zoeken in dit tijdschrift” (linksonder te zien) een deel van de zoektekst opnieuw intikken en kom je terecht op één of meer van die pagina’s.

Veel zoek- en leesplezier gewenst!  Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Wikipedia – H.W. Heuvel

Wikipedia dialect – H.W. Heuvel

Meester Hendrik Willem Heuvelstichting

Lebbenbrugge Borculo

Dialectkring – H.W. Heuvel

DBNL – Digitale Bibliotheek voor de Nederlandse Letteren – H.W. Heuvel

Laornse Spöllers – Een heet dagje Heuvel

Heuvelschool Borculo

Achterhoekse Boeken – H.W. Heuvel

Uitgeverij Gherre – Deventer Almanak

DBNL – H.W. Heuvel – De wijde, wijde wereld deel 1

DBNL – H.W. Heuvel – De wijde, wijde wereld deel 2

DBNL – H.W. Heuvel – De wijde, wijde wereld deel 3

Parenteel Lavarne – Hendrik Willem Heuvel

ECAL – Erfgoedcentrum Achterhoek en Liemers – H.W. Heuvel

Literatuurplein – H.W. Heuvel

Archieven.nl – Meester Hendrik Willem Heuvelstichting

Worldcat – Derk Jansen – Heuvel Hervonden

Gelders Archief – H.W. Heuvel

Delpher- H.W.Heuvel

      Gelselaar online

      Laren Gelderland

      Larense Heuvel Werkgroep 

      Wakker Laorne